Web dizajn - Frontend developer - Edunova

Web dizajn - Frontend developer - Edunova

frontend developer posao
Objavljeno: 12. veljače, 2023.

Frontend developer je odgovoran za razvoj, testiranje i dokumentiranje korisničkog sučelja web stranice. Sve što vidite prilikom surfanja na webu je napravljeno od strane frontend ili full-stack developera. Ukoliko Vas zanima kako napraviti elemente web stranice, poslagati ih po stranici u grid, napraviti animacije itd., onda je ovo tečaj za Vas! Upišite Web dizajn – Frontend developer i postanite dio zajednice diljem svijeta koja svakodnevno unaprjeđuje izgled online svijeta. 

Bez obzira jeste li se već susretali pojmovima kao što su HTML, CSS, Javascript ili su nepoznanica, uz vodstvo našeg stručnog tima predavača ćete usvojiti vještine koje će Vas pripremiti na razvijanje sučelja web stranica u poslovnom svijetu. Edukacija se radi na način da kroz trajanje iste, do završetka, razvijete vlastito korisničko sučelje uz korištenje raznih alata i učenje programskih jezika. 

Tehnologije koje naši polaznici usvajaju kroz edukaciju Web dizajn su:
1. HTMLHTML je kratica za HyperText Markup Language, što prevedeno znači prezentacijski jezik (ne programski) za kreiranje internet stranica. Bez njega je nemoguće napraviti strukturu web stranice.

2. CSS– je kratica za Cascading Style Sheets. Radi se o stilskom jeziku, koji se rabi za opis prezentacije dokumenta napisanog pomoću HTML prezentacijskog jezika. 

3. Javascript – je skriptni programski jezik koji se izvršava u web pregledniku na strani korisnika. Omogućuje web stranicama komunikaciju sa serverom i čini web aplikaciju interaktivnijom i lakšom za korištenje.

4. Framework – izbor framework-a za rad je subjektivan. Svaki framework nudi različite mogućnost, ali funkcioniraju na sličan način. Najpoznatija okruženja za frontend razvoj React, Angular  i Vue, a za CSS Foundation i Bootstrap.

Naše polaznike, nakon edukacije, čeka svijet prepun mogućnosti. S usvojenim znanjem mogu odlučiti hoće li otići u smjeru UI/UX designera ili čisti frontend razvoj web sučelja. Dok se frontend developeri više fokusiraju na plan i izradu kompletnih stranica, User Interface/User Experience designeri više gledaju aspekte ljepote, psihologiju korisnika, koriste animacije za glatke prijelaze itd. 

Koji god smjer odaberete, možete biti sigurni da ćete biti konkurentni na tržištu rada pošto su frontend developeri vrlo traženi. Uz sve bitniji online identitet poslovnih entiteta i sve više korisnika koji bi htjeli imati vlastite stranice, frontend developeri su ti koji će dizajnirati identitet klijenta i učiniti da je sve pregledno i efikasno za korisnike.

Upisi za Frontend developera su u tijeku za početak nastave u travnju i svibnju 2023. Ukoliko se želite upisati, ispunite ONLINE OBRAZAC nakon čega ćemo vas kontaktirati! 

Za sve ostale obavijesti slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 031205555 ili nas osobno posjetite na adresi Lorenza Jagera 5.

Veselimo se Vašem dolasku!

Centar za postavke privatnosti

X