Web dizajn edukacija | Edunova

sto radi web dizajner
Objavljeno: 12. rujna, 2016.

Ako ste ljubitelj vizualnog izražavanja i kreativna osoba koja posjeduje maštu, jedan od poslova koji bi Vas mogao zanimati jest Web dizajn.

Za obavljanje poslova Web dizajnera važni su dobar vid i raspoznavanje boja, prilagodljivost promjenama i praćenje trendova. Tijekom izrade Web projekta Web dizajner prenosi želje klijenata u gotov proizvod. To čini samostalno ili u suradnji sa svojim dizajnerskim timom.

Posao Web dizajnera nije ograničen samo na izradu Web stranica s obzirom na to da su Web dizajneri uključeni u sve aspekte izrade Web projekta i razvoja Web poslovanja.

Web dizajner izrađuje Web projekte i vizualno komunicira putem Weba kako bi prenio željenu poruku, što zahtijeva smisao za estetiku i razvijenu emocionalnu inteligenciju. Ideje kreirane putem mockupa (skice) koje nisu u potpunosti razrađene prenosi u projekt upotrebljivog Web rješenja.

Web dizajner svakodnevno koristi IT tehnologiju u grafičkom oblikovanju, a kako bi bio uspješan mora poznavati osnove Web programiranja. Tijekom izrade projekata Web dizajner intenzivno surađuje s programerima, sistemskim administratorima te marketinškim i prodajnim stručnjacima. Uz to dobro poznaje Web tehnologije koje su ključne za suradnju s ostalim stručnjacima na projektu.

Želite li i Vi biti Web dizajner?