Samostalni knjigovođa - Edunova

Virtual bookkeeping
Objavljeno: 20. veljače, 2023.

Knjigovođa je zanimanje koje je neizostavan dio svakog poslovanja i uvijek je u top 5 najtraženijih zanimanja na tržištu rada. Ukoliko ste spremni suočiti se s izazovom “vođenja knjiga” u dinamičnom okruženju, bilo to otvaranjem vlastitog obrta ili u već postojećem knjigovodstvenom servisu –  upišite edukaciju za Samostalni knjigovođa!

Poznavanje knjigovodstva pruža bolje razumijevanje financijskih pojmova, financijskih stanja i upravljanjem organizacija. Također, upravljanje vlastitim financijama, praćenje troškova i planiranje za budućnost Vam nikada ne bi bilo lakše!

Ako su Vam pojmovi kao što su bilanca, račun dobiti i gubitka, dugotrajna imovina, obračun plaća, amortizacija, zalihe, knjiženje, PDV, likvidnost i EBITDA nepoznati, uz vodstvo magistrice znanosti financija Gordane Cerovečki – Marijić, naučit ćete brzo i efikasno što su ti pojmovi i kako ih koristiti u poslovnom svijetu. 

Zašto biti knjigovođa u današnje vrijeme? Možemo navesti nekoliko, od mnogih, razloga:

 • Financijska stabilnost – prema statističkim podacima minimalna plaća novozaposlenih knjigovođa je oko 650€, dok za iskusnije ide i do 1300€. Uz malo truda možete doći i do pozicije računovođe ili voditelja pa plaća doseže do 1500€.  

 • Poslovna sigurnost  – kako su knjigovođe jedni od najtraženijih zanimanja, ne morate se bojati da biste mogli ostati zaboravljeni na tržištu rada, a uvijek možete otvoriti i vlastiti knjigovodstveni servis.

 • Edukacijom do uspjeha! – Za zaposlenje u knjigovodstvenim servisima i na poziciju knjigovođe nije potrebna diploma. Sve što trebate je znanje s edukacije i izoštravanje vještina kroz praksu!

Uz ovu edukaciju, osim što biste naučili voditi dvojno knjigovodstvo, računovodstvene i financijske poslove za poduzetnike i obrtnike, usvojili biste i mnoge druge kvalitete kao što su financijska pismenost i razumijevanje poslovnog svijeta. Nakon uspješno završene edukacije polaznici stječu zvanje verificirano od MINISTARSTVA ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA s pravom upisa u e-radnu knjižicu i bazu znanja za samostalno vođenje knjigovodstva.

Iskoristite priliku jer upisi su u tijeku za početak nastave u travnju i svibnju 2023. Upisanim polaznicima, ustanova će dostaviti raspored predavanja. Ukoliko želite postati samostalni knjigovođa, ispunite ONLINE OBRAZAC nakon čega ćemo vas kontaktirati!

Za sve obavijesti slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 031205555 ili nas osobno posjetite na adresi Lorenza Jagera 5.

Veselimo se Vašem dolasku!

samostalni knjigovođa
Objavljeno: 31. ožujka, 2022.

Znate li da je među nezaposlenima najmanji broj knjigovođa i računovođa? Zanimanje knjigovođa-računovođa jedno je od rijetkih zanimanja za kojima potražnja konstantno raste usprkos trenutnom ekonomskom stanju. 

Zanimanje knjigovođe je među 5 najtraženijih zanimanja na tržištu rada!

Neovisno o tome jeste li vlasnik poslovnog subjekta ili planirate pokrenuti vlastiti posao, znanja stečena nakon završetka školovanja dat će Vam kvalitetne osnove kako biste mogli samostalno voditi poslovne knjige.

STRUKTURA PROGRAMA

Edunova je nastavno na tradiciju vođenja knjigovodstva kreirala cjeloviti program knjigovođe-računovođe koji osigurava neophodna znanja iz knjigovodstva i računovodstva te obuhvaća sve segmente vođenja poslovnog subjekta. Nastavu izvode renomirani stručnjaci  knjigovodstva, računovodstva i financija u Osijeku.
Nastava se odvija u malim grupama, 2-3 puta tjedno u ugodnoj radnoj atmosferi i uz predavače koji imaju dugogodišnje radno iskustvo u prenošenju znanja iz knjigovodstva i računovodstva.
Tijekom nastave kroz praktičnu vježbu provodite sve knjigovodstvene zadatke slijedom poslovne godine. 

Tijekom predavanja voditeljica programa stručnjak financija sa iskustvom vođenja većih poduzeća mr.sc. Gordana Cerovečki – Marijić dipl. oec. izvodi praktične vježbe koje obuhvaćaju;

 • radnje osnivanja trgovačkog društva 
 • knjiženje početnog kapitala u novcu i imovini,
 • nabava dugotrajne i kratkotrajne financijske imovine,
 • kratkoročna i dugoročna potraživanja od kupaca djelatnika države i banaka, 
 • evidentiranje svih obveza prema dobavljačima djelatnicima državi i financijskim organizacijama,
 • evidentiranje nabave sirovina materijala sitnog inventara i dr.,
 • evidentiranje troškova po vrstama materijalnih usluga, financijskih i dr.,
 • nabavka robe i evidentiranje robe na skladištu u tuzemstvu i inozemstvu, 
 • zaključak konta troškova prihoda i rashoda,
 • formiranje bruto i neto rezultata poslovanja,
 • izračun obveze poreza na dobit,
 • obračun PDV-a,
 • popuna svih obrazaca za godišnje financijsko izvješće za trgovačka društva sa detaljnom analizom,
 • analiza porezno priznatih i nepriznatih troškova u PD obrascu,
 • obračun amortizacije dugotrajne imovine sukladno zakonskim propisima,
 • računovodstvene politike i bilješke uz godišnje financijsko izvješće,
 • upoznavanje obveznika revizije i tijek obavljanja revizije,
 • obračun plaća, godišnjih odmora i dokumentacija,
 • analiza svih vrsta obračunskih sredstava plaćanja u trgovačkom društvu sa analizom svih vrsta instrumenata osiguranja plaćanja,
 • vrijednosna usklađenja imovine i potraživanja, 
 • kalkulacija prodajnih cijena u maloprodaji, 
 • metode obračuna nabave sirovine i materijala i ostale tematske vježbe.

CILJEVI PROGRAMA

Program obrazovanja namijenjen je polaznicima koji započinju karijeru u knjigovodstvu kao i onim polaznicima koji već rade knjigovodstvene poslove, a žele proširiti svoja znanja i usavršiti se u vođenju knjigovodstva. Praktični dio nastave odvija se u knjigovodstvenom programu Synesis koji je zbog svoje jednostavne primjene jedan od najzastupljenijih knjigovodstvenih programa u poduzećima, obrtima i knjigovodstvenim servisima. Cilj naše edukacije za knjigovođu-računovođu je osposobiti polaznike za vođenje dvojnog knjigovodstva, računovodstvenih i financijskih poslova za poduzetnike i obrtnike.

Na kraju nastave polaznici tečaja pristupaju završnoj provjeri znanja koja obuhvaća cijelu financijsku godinu i sve nastavne cjeline.

REZULTATI

Ovim obrazovnim programom stječete nove knjigovodstvene kompetencije i povećavate zapošljivost na tržištu rada. Obrazovanje Vam osigurava znanje za vođenje poduzeća ili obrta i praćenje zakonskih promjena. Ako želite napredovati u karijeri i postati konkurentni ovo zanimanje je namijenjeno upravo Vama jer nudi cjelovita znanja, afirmaciju i napredovanje u karijeri.

Nakon uspješno završene edukacije polaznici stječu zvanje verificirano od MINISTARSTVA ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA s pravom upisa u e-radnu knjižicu i bazu znanja za samostalno vođenje knjigovodstva. Iskoristite mogućnost besplatnih konzultacija u obrazovnom centru Osijek kako biste saznali na koji način pomažemo polaznicima u vođenju knjigovodstva.

Iskoristite priliku jer upisi su u tijeku za početak edukacije. Upisanim polaznicima ustanova će dostaviti raspored predavanja. Ukoliko se želite upisati nazovite nas ili  ispunite ONLINE OBRAZAC nakon čega ćemo vas kontaktirati!

Za sve obavijesti slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 031205555 ili nas osobno posjetite na adresi Lorenza Jagera 5.

Veselimo se Vašem dolasku!