Novim zvanjem Voditeljica izradbe i provedbe EU projekata protiv nezaposlenosti! - Edunova

Novim zvanjem Voditeljica izradbe i provedbe EU projekata protiv nezaposlenosti! - Edunova

Voditelj EU projekata1
Objavljeno: 04. prosinca, 2018.

S ciljem zapošljavanja visokoobrazovanih nezaposlenih osoba, Osječko-baranjska županija je u suradnji s Edunova – Ustanovom za obrazovanje odraslih provela program osposobljavanja desetero osoba za poslove voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

Deset visokoobrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba je danas, 4. listopada 2018. godine, primilo službeno uvjerenje o završenom programu osposobljavanja za Voditelja/icu izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Izuzetno nam je drago što je deset mahom polaznica uspješno završilo naš program, verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i steklo zvanje Voditeljica izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova s pravom upisa u e-radnu knjižicu! Uvjerenja su uručili dožupan Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije, Ivana Katavić-Milardović i ravnatelj Edunova – Ustanove za obrazovanje odraslih, Eduard Kuzma.

Preporuka Osječko-baranjske županije u pronalasku posla

Ravnatelj Eduard Kuzma izrazio je želju da se polaznice što prije uključe na tržište rada i sudjeluju u izradbi i provedbi EU projekata, a željama se pridružio i dožupan Ivanović koji je naglasio kako polaznice mogu računati na preporuku Osječko-baranjske županije u pronalasku posla, koja će obavijestiti načelnike malih općina da na tržištu rada uspješno konkurira deset visokoobrazovanih žena koje su stekle zvanje Voditeljica EU projekata.

Kroz tri mjeseca edukacije s fokusom na praktičnim vježbama uz mentorsku podršku stučnjaka polaznice su prošle cjelokupni proces izrade individualnog projektnog prijedloga. Nadamo se da će se dodatno osposobljavanje vrlo brzo isplatiti budući da na tržištu rada nedostaje projektnih menadžera EU fondova, a bespovratnih sredstava koje Hrvatska ima na raspolaganju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za razdoblje od 2014. do 2020. godine još uvijek ima.

Svim polaznicama još jednom čestitamo i želimo puno sreće u pronalasku posla!