menadžer turizma, turizam, menadžment u turizmu | Edunova

advice when your promoted to manager of your previous co workers
Objavljeno: 19. kolovoza, 2016.

Turizam je gospodarska grana koja bilježi kontinuiran rast, a budući da se Hrvatska proteklih godina nametnula kao jedna od vodećih europskih i svjetskih destinacija, izgledi za zapošljavanje u ovom sektoru vrlo su perspektivni.

Turistička ponuda Hrvatske sve je atraktivnija i raznovrsnija i što je najvažnije, dostupna tijekom cijele godine, pa ovdje ne govorimo isključivo o sezonskom zapošljavanju.

Menadžeri u turizmu  posjeduju niz vrijednih teorijskih i praktičnih znanja iz područja turizma, hotelijerstva i ekonomije, stoga je zapošljivost u ovom području iznimno velika. Prvenstveno rade u turističkim zajednicama, turističkim agencijama, raznim ugostiteljskim objektima, ali i javnim i obrazovnim ustanovama.

Njihovi zadaci među ostalim uključuju izradu marketinških strategija i poslovnih planova, upravljanje destinacijama i ljudskim potencijalima, kreiranje turističkih ponuda, organizaciju događaja. S obzirom na to da moderni turizam zahtijeva stalno proširivanje ponude i praćenje trendova, sve je popularnija specijalizacija za određeni vid turizma, poput kulturnog, ruralnog, zdravstvenog, pustolovnog ili sportskog turizma.

Za obavljanje ovog posla nužne su računalne vještine, a poznavanje stranih jezika velika je prednost. Ključne su komunikacijske i organizacijske sposobnosti, kao i fleksibilnost i prilagodljivost.

Ako tražite dinamično radno okruženje koje nudi kreativnost i nove izazove, a istovremeno želite doprinijeti razvoju lokalne zajednice i gospodarstva u cjelini, ovo je pravi posao za Vas!