LUKA SMOLČIĆ IZ CERNE ODLIČAN JE PRIMJER SVRHE EDUKACIJA - Edunova

luka smolcic
Objavljeno: 01. prosinca, 2023.

U subotu obranio završni rad, u nedjelju ga zvali na posao

Danas je vlasnik vlastite tvrtke, a u Edunovi pohađa knjigovodstvo

Da će nakon završene edukacije u ustanovi za obrazovanje odraslih Edunova dobiti posao doslovno tijekom vikenda, 26-godišnji Luka Smolčić iz Cerne nije mogao niti sanjati! No, ono što uspijeva malo kome, uspjelo je njemu, a za sve, kaže, može zahvaliti upravo edukaciji za voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

Teorija i praksa

– Tijekom pohađanja edukacije javio sam se na jedan natječaj tvrtke ID Consult u Cerni i naglasio sam da uskoro trebam završiti edukaciju. Pitali su me i jesam li je sam financirao i kad sam odgovorio potvrdno, rekli su da to dodatno cijene. Tako sam u subotu završio edukaciju, a u nedjelju dobio poruku iz tvrtke da u ponedjeljak počnem raditi – ispričao je Luka koji je završio Ekonomski fakultet u Osijeku, a tijekom kojeg je radio za jednu IT tvrtku. Kako su studente neprestano poticali na edukaciju, Luka se odlučio proširiti svoje znanje i izbor je, ističe, srećom pao na ustanovu Edunova. Sama edukacija, kaže, bila mu je vrlo zanimljiva, jer je neprestano učio i nadograđivao svoje znanje te je sa zadovoljstvom izvršio završni zadatak osmišljavanja svoga projekta.
Nakon što je edukacija završila, ističe, stečeno znanje primjenjivao je u praksi na svom poslu, točnije koristio je sve mape i priručnike kojima se služio tijekom edukacije. Sviđalo mu se također, naglašava, što je na edukaciji upoznao brojne ljude koji se bave istim područjem. Ono najvažnije jest što je primjenjena znanja u teoriji sad mogao vidjeti i na praktičnim primjerima. Inače, bio je među mlađim polaznicima i to raznih zanimanja, no ni njih to, prisjeća se, nije spriječilo da završni rad na edukaciji naprave bez problema.

 Planovi i natječaji

Luka se, nakon određenog vremena ipak odlučio posvetiti samostalnom poslu pa je tako danas vlasnik Pro-invest group d.o.o., a usluge su mu vezane za izradu poslovnih planova za samozapošljavanje, natječaja za županije i dr. I danas, kaže, koristi sva stečena znanja na edukaciji što mu je od velike koristi. Štoviše, odlučio se dodatno usavršiti pa tako u  Edunovi trenutno pohađa još jednu edukaciju i to ovaj put knjigovodstvo.

– Zanimljivo mi je, a knjigovodstvo je bilo jedan od moja dva željena odabira još po završetku studija. Ne sumnjam da će, uz odlične predavače, završiti jednako uspješno kao što je to bilo sa prvom edukacijom. Tko god želi ulagati u vlastito znanje, nek’ se upiše na željenu edukaciju i sigurno neće požaliti. Ja svakako nisam – poručuje ovaj svestrani poduzetnik.

Marija MIHELIĆ