škola stranog jezika osijek, tečaj njemačkog, brzo učenje njemačkog | Edunova

škola stranog jezika osijek, tečaj njemačkog, brzo učenje njemačkog | Edunova

eu fondovi osijek 21
Objavljeno: 23. listopada, 2016.

Dobra je vijest da svatko može brzo naučiti strani jezik. Samo morate odabrati pravi jezik kao i ispravne tehnike učenja.

Kada je u pitanju brzo učenje jezika, najbolja metoda je „metoda uranjanja“.  Polaznici trebaju što više uroniti u jezik koji uče, koristeći ga od prvog dana učenja.  Ako npr. sjedite s nekim čiji jezik ne razumijete i on Vam dohvaća predmete i govori Vam njihova imena na svome jeziku, puno ćete brže naučiti njihova imena, nego da ste o istome samo pričali ili pisali u bilježnicu. Ideja je pokupiti ključne fraze i riječi, a tek potom učiti gramatiku u, gotovo nesvjesnom procesu.

Jedan od najpoznatijih poliglota je Alexander Arguelles, lingvist koji je naučio preko 50 jezika i razvio nekoliko tehnika učenja.  O njegovim tehnikama učenja možete saznati nešto na njegovim web stranicama. Nastavni video je besplatan, a mnogi se ljudi zaklinju da im je bio od velike pomoći.

“Ako želite naučiti strani jezik brzo, postoje tri stvari koje trebate imati na umu. Jedna je da odaberete jezik za koji je razumno da ga savladate, druga je da uronite u njega – aktivno sudjelujući u nastavi, a treća je da istovremeno slušate jezik i govorite riječi naglas dok ga čitate.”