Java programiranje - Edunova

java članak
Objavljeno: 21. veljače, 2023.

Jeste li znali da je Java, nakon Pythona, najzastupljeniji jezik na svijetu? Nije ni čudo s obzirom da je sintaksa ‘beginner friendly’, a zajednica koja Vam može pomoći u napretku – ogromna! Java je zastupljena u mnogim sektorima, kao što su: bankovni sustavi i burze, razvoj softvera, informacijske tehnologije, društvene mreže i brojni drugi. Upišite Java programiranje i otkrijte što se krije iza softvera koje svakodnevno koristite!

Zašto odabrati Javu u odnosu na druge jezike?

1. Poznata sintaksa – kao što biste za pričanje stranog jezika morali prvo naučiti jezik, tako i za programiranje morate naučiti programski jezik. Kod Jave je to lakše nego kod drugih jezika jer je sintaksa slična engleskom jeziku pa je i putanja učenja brža nego kod ostalih jezika.

2. Cross Platform – Java efektivno radi na bilo kojem operativnom sustavu i idealna je za razvoj aplikacija – aplikacije napisane u Javi možete pokretati i na mobitelu i računalu na vrlo sličan način. 

3. Open Source – Većina značajki Jave su besplatne i Java kao Java je besplatna. To znači da u svakom trenutku imate gomilu informacija koji Vam mogu pomoći u napretku, kao i razvojnih okruženja ( Eclipse, IntelliJ, Android Studio) koji su besplatni, a odlični za razvoj aplikacija. Također, zajednica od milijuna ljudi je nadohvat ruke za slučaj da je potrebna pomoć u bilo kojem trenutku!

4. Prilike za posao – Kako je Java drugi najzastupljeniji jezik, priliku za zaposlenje ćete pronaći na svakom koraku! Bitno je samo imati kontinuiranost u radu i izazvati se novim projektom kada jedan završite.

Bilo to da ste razmišljali napraviti novi mail sustav kao što je Google-ov ili stroj kao što je Curiosity Rover na Marsu, koji također koriste Javu u pozadini, ili makar aplikaciju za popis namirnica pa od toga krenuti dalje – Java programiranje je pravi jezik za Vas. Izazovan je, ali opet lakši za svladati od drugih jezika koji ponekad znaju izgledati kao da ste otvorili datoteku u Notepad-u koja je prošla kroz 128-bitnu enkripciju. 

Od početnika pa nadalje, koliko god da ste upoznati s programiranjem, naš stručni tim predavača je uvijek tu za naše polaznike i uvijek imaju spremno nešto “više” za one koji usvoje gradivo nešto brže. Do kraja edukacije ćete postati Java programer, s uvjerenjem da ste svladali vještine potrebne za izradu aplikacija u poslovnom okruženju.

Upisi za Java programera su u tijeku za planirani početak nastave travnju i svibnju 2023. Ukoliko se želite upisati, ispunite ONLINE OBRAZAC nakon čega ćemo vas kontaktirati! Za sve obavijesti slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 031205555 ili nas osobno posjetite na adresi Lorenza Jägera 5!

Veselimo se Vašem dolasku!