Kako postati Java developer - Edunova

Kako postati Java developer - Edunova

java članak
Objavljeno: 11. kolovoza, 2021.

Iako se razvija više programskih jezika, čini se da Java postaje sve raširenija iz godine u godinu. To je jedan od najpopularnijih programskih jezika diljem svijeta i osmišljen je tako da može raditi na bilo kojem uređaju.

Prosječna mjesečna plaća za Java developera u Hrvatskoj je 9.406 kn neto. Raspon plaće za 50% uzorka je između 7.000 kn i 11.000 kn. Procjena plaće se temelji na uzorku od 23 plaća koje su prikupljene od korisnika te oglasa za posao u proteklih 36 mjeseci.

Što Java može?

Prvotni cilj same Jave bio je prilagoditi se svim mogućim uređajima te postati najkorištenija tehnologija na svijetu. To je u praksi ostvareno jer sada pokreću preko milijardu uređaja na svijetu, a brojka je svakim danom sve veća i veća.
Java je moderan programski jezik koji se koristi u praksi i jedan je od najpopularnijih jezika na svijetu. Java je programski jezik u kojem možete isprogramirati gotovo sve.

Zašto kodirati u Javi?

Jedan od najvećih razloga zašto je Java toliko popularna je neovisnost platforme, što omogućje programerima sa što manje dodataka razvoj multiplatformskih aplikacija.
Programi se mogu izvoditi na svim vrstama računala, sve dok računalo ima instaliranu Java Runtime Environment (JRE), Java program može raditi na njemu.
Java je dio obitelji jezika koji su pod jakim utjecajem C ++-a (kao i C #), stoga učenje Java-a nudi ogromne prednosti pri učenju tih dvaju jezika.

Zajednica i popularnost Jave

Glavni razlozi popularnosti Jave su njegova prenosivost, skalabilnost i velika zajednica korisnika.
Java je kontinuirano najpopularniji programski jezik prema podacima tvrtke TIOBE, Java je osigurala prvu i drugu poziciju više od bilo kojeg drugog jezika. Najpopularnije Java zajednice su Oracle java community, Java World, Java Ranch


Edukacijom do posla!

Javu možete koristiti bilo da ste zainteresirani za izgradnju igara, mobilnih aplikacija, aplikacija za stolna računala ili web aplikacija. Jedan od najboljih načina za učenje je putem vježbe uz mentora, upravo na taj način Edunova provodi edukaciju Java developera već 25. generacija. Polaznici edukacije po završetku stječu znanja za nastavak karijere kao Junior Backend developeri. Posebnost ovog obrazovnog programe je to što se polaznici edukacije zapošljavaju se na developerskim pozicijama neposredno nakon završetka edukacije.

Veliki broj tvrtki koristi Javu za razvoj softvera i aplikacija pa ako poznajete Javu, definitivno se nećete morati boriti da nađete posao u Siemens-u, Ericsson Nikola Tesla ili ostalim renomiranim tvrtkama.

Java vas može voditi na različitim putovima karijere jer ona je Jezik vrijedan učenja!

Centar za postavke privatnosti

X