EU projekti i financiranje iz eu fondova | Edunova

010 Bribe Copy 2
Objavljeno: 26. veljače, 2020.

Prema planu Europske Komisije Hrvatska bi u razdoblju 2021. – 2027. trebala imati na raspolaganju 9,888 milijardi eura.

KAKO ISKORISTITI BESPOVRATNA SREDSTVA IZ EU FONDOVA?

Pravo na dobivanje novca iz EU fondova imaju sve vrste organizacija iz javnog, privatnog i civilnog sektora, ali i građani pojedinci te njihove inicijative. Svi moraju biti iz zemalja članica EU ili iz zemalja kandidatkinja.

Financiranje EU fondova otvoreno je za  mala i srednja poduzeća, neprofitne i nevladine organizacije, mlade, istraživače, poljoprivrednike, javna tijela.

ŠTO SU EU FONDOVI?

Europski fondovi kontinuirano mijenjaju naše okruženje. EU fondovi su javna sredstva poreznih obveznika Europske unije i dio našeg zajedničkog proračuna koji možemo koristiti.

KAKO NAPRAVITI DOBAR PROJEKT?

Dobar projekt možete izraditi sami ili uz pomoć stručnjaka. Projekt mora imati korist za širu zajednicu, a ne samo za pojedinca.

EU FONDOVI U JAVNOJ NABAVI

Javna nabava zauzima značajno mjesto u trošenju javnih sredstava. Nedostaje nam najmanje oko 3000 stručnjaka za EU fondove i javnu nabavu. Javna nabava čini oko 13% BDP u Hrvatskoj te ima veliki potencijal da potiče snažnu gospodarsku aktivnost.

NA KOJI NAČIN VAM MI POMAŽEMO?

Edukacija za Voditelja izradbe i provedbe projekata iz EU fondova obuhvaća razvoj projektne ideje, koordinaciju i planiranje projekta, primjere uspješnih projekata te izradu budžeta i natječajne dokumentacije, a vode ga stručnjaci s bogatim iskustvom u izradi i pisanju projekata. Naučiti ćete kako iskoristiti EU fondove,  koja znanja trebate i koje su mogućnosti nakon završene edukacije.