osc hackaton pobjednik | Edunova

2014 04 12 oschackathon 3 bios img 8512
Objavljeno: 14. travnja, 2014.

U subotu je u organizaciji udruge Osijek Software City održan treći po redu Hackaton, cjelodnevno natjecanje u programiranju koje ima za cilj izradu projekta kao funkcionalne aplikacije. Ovogodišnja tema bila je propisana tako da su svi sudionici radili na izradi aplikacije za Crowdfunding platformu.
Crowdfunding je nov način finaciranja startup projekata, a podrazumjeva potragu za novčanim sredstvima putem web platforme. Web sustav za Crowdfundinig treba omogućiti financiranje startup projektata odnosno proizvoda koji će tek biti izrađeni. Na taj način projekt se stavlja na tržite i ako je dobar u vrlo kratkom roku investitor može skupiti tražena sredstva.
Kako je ovogodišnja tema bila dosta zahtjevna većina timova je do zadnjeg trenutka završavala svoju aplikaciju. Dozvoljene tehnologije bile su: HTML 5, CSS 3, JavaScript, jQuery, Ajax, PHP, MySQL, .NET, Java, Objective C i Ruby.
Ovogodišnji stručni žiri bio je sastavljen od stručnjaka i profesionalca iz različitih IT područja sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju i implementaciji softvera. Članovi žirija su bili Ivan Weiler – Inchoo, Bela Ikotić – BIOS, Tihomir Kit – Mono, Zvonimir Radoš – Adcon, Davor Banović – Pet Minuta i ShoutEm i Luka Horvat – Farmeron.

Na osnovu iskustava i propisanih funkcionalnosti ocijenili su sve radove. Najboljim radom proglašen je rad tima Edunove „OD ZAJEDNICE ZA ZAJEDNICU“ (Nenad Andraković, Tomislav Jakopec i Darko Raguž), za prvo mjesto je OSC propisao 5000 kuna (bruto iznos).

edunova hackaton pobjednik

Drugoplasirani M.C.T. tim je imao iznimno dobar projekt a osvojili su kotizaciju za The Geek Gathering konferenciju.

M.C.T.

Trećeplasirani bili su FOI1 tim (Marko Alerić, Zoran Antolović, Dragutin Dumić i Boris Tomaš) kojima su dodjeljeni poklon paketi organizatora.

2014_04_12_oschackathon-3_bios_img_8526

Natjecanje je bilo iznimno zanimljivo i dobro organizirano. Mi iz Edunove želimo čestitati svim sudionicima koji su ostali do kraja natjecanja i vidimo se na slijedećem Hackatonu!