Edukacijom do EU projekata! Upišite se besplatno!

Edukacijom do EU projekata! Upišite se besplatno!

EUFONDOVI

U utorak, 7. veljače 2023.
U prostorijama Edunove, L. Jägera 5 Osijek

Objavljeno: 17. veljače, 2023.

Kako je pisanje EU projekata u eksponencijalnom rastu već duži niz godina, a u zadnjih nekoliko godina je postalo visoko-zastupljeno. U našoj ustanovi vršimo edukaciju za Voditelje/voditeljice projekata EU fondova te Asistente/asistentice za upravljanje EU projektima posljednjih 10 godina, čime smo pomogli mnogim polaznicima u promjeni i izgradnji nove karijere – zato pročitajte par naputaka kako edukacijom do EU projekata.

Pisanje uspješnog EU projekta zahtijeva kombinaciju različitih vještina. One uključujuću strateško razmišljanje, pisanje, kreativnost, timski rad, poznavanje EU fondova i natječaja, administrativne vještine i financijsko planiranje, koje ćemo Vam pomoći usavršiti kroz realan projekt (po Vašem izboru) koji biste napravili u timu, a evo i odgovora na nekoliko učestalih pitanja:

  1. Koje su koristi od edukacije o vođenju i pisanju EU projekata?

Edukacija o vođenju i pisanju EU projekata može pomoći u povećanju vaših šansi za uspjeh u podnošenju i provedbi EU projekata. Osposobljavanjem se stječu znanja i vještine vezane za strategiju, planiranje, izvješćivanje i upravljanje projektima, što može rezultirati uspješnijim projektima i većom financijskom potporom.

  1. Je li edukacija o vođenju i pisanju EU projekata obavezna za sudjelovanje u EU projektima?

Nije obavezna, ali se preporučuje osposobljavanje kako biste povećali šanse za uspjeh. Također često je prilikom prijave projektnog prijedloga životopis projektnog tima ključan dio opisa organizacijske strukture gdje se prednost daje stručnim osobama sa dugogodišnjim iskustvom ili određenim kvalifikacijama u pisanju i upravljanju projektima. Edukacija može pomoći u razumijevanju pravila i procedura EU fondova, kao i u povećanju vaših sposobnosti za pripremu i provedbu kvalitetnog projektnog prijedloga.

      3. Koliko je izazovno vođenje i pisanje EU projekata?

Prvenstveno, potrebno je dobro razumijevanje pravila i procedura EU fondova, kao i sposobnost planiranja, organiziranja i izvješćivanja o projektima. Osim toga, potrebno je razviti kreativne i inovativne ideje za projekte koji će se podnijeti, kao i oblikovati kvalitetne projektne prijedloge koji će privući pažnju odobravatelja. Stoga, pisanje EU projekata zahtijeva znanje, vještine i vrijeme.


Ukoliko se želite istaknuti na tržištu rada, sigurno je da će Vas znanje i vještine neophodne za uspješno korištenje EU fondova istaknuti u masi nezaposlenih! Iskoristite priliku za razvoj vlastitih poslovnih ideja i prilagodbu u otvoreno tržište rada Europske unije. Postanite Voditelj/voditeljica projekata EU fondova ili Asistent/asistentica za upravljanje EU projektima!

Radujemo se Vašem dolasku!