Kako postati knjigovođa? | Edunova

knjigovodstvo edunova
Objavljeno: 28. siječnja, 2021.

Kao što vjerojatno i sami znate, knjigovodstvo i računovodstvo su vrlo važne stavke za svakog poduzetnika. Otvarate li tvrtku, obrt ili neki drugi oblik poduzetništva, kvalitetan i pouzdan knjigovođa jedna je od važnijih karika vašeg posla. Zašto su knjigovodstvo i računovodstvo tako važne stavke? Razlozi su prilično jednostavni.

Živimo u državi u kojoj se zakoni često mijenjaju, kao i njihova tumačenja. Vi kao poduzetnik želite što učinkovitije i efektivnije napraviti svoj posao jer ste u tome najbolji. Naravno da želite i uštedjeti na nepotrebnim troškovima, a tu vam dobro knjigovodstvo može biti od velike koristi.

Ukoliko pak želite sami voditi knjigovodstvo vlastite tvrtke ili se obrazovati za knjigovođu, mi vam možemo pomoći u tome. Naš program knjigovodstva će vam dati dobre osnove kako biste mogli samostalno voditi poslovne knjige za poduzeće ili obrt.

Nastava se odvija u malim grupama, ugodnoj radnoj atmosferi i uz predavača koji ima dugogodišnje radno iskustvo iz knjigovodstva i računovodstva. Praktični dio nastave odvija se u knjigovodstvenom programu Synesis, koji je zbog svoje jednostavne primjene jedan od najzastupljenijih knjigovodstvenih programa u poduzećima, obrtima i knjigovodstvenim servisima. Tjekom nastave praktično se prolaze sve poslovne promjene u poduzeću i obrtu tijekom poslovne godine.

Na kraju polaznici pristupaju završnoj provjeri znanja koja obuvaća cijelu financijsku godinu i sve nastavne cjeline. Nakon uspješno završene edukacije polaznici stječu zvanje Knjigovodstveni operator, verificirano od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izvor: Knjigovodstvo-racunovodstvo.com.hr