JavaScript developer

 • Postavljanje radne okoline i kreiranje HelloWorld aplikacije
 • Varijable i tipovi podataka / Svojstva i metode
 • Operatori / Uvjetna grananja
 • Nizovi
 • Petlje
 • Objekti (JSON) / Funkcije
 • Upravljanje s HTML i CSS
 • AJAX
 • jQuery
 • Izrada aplikacije

Upisnina: 550 KN

Školarina: 1000 KN

Cijena uključuje digitalne materijale, uvjerenje ili diplomu, ispite, troškove dokumentacije i svečanu promociju.

 • Trajanje Tečaja
 • 30 ŠK. SATI sati

lipanj, 2020

subota

6

pon1

uto2

sri3

čet4

pet5

sub6

ned7

pon8

uto9

sri10

čet11

pet12

sub13

ned14

pon15

uto16

sri17

čet18

pet19

sub20

ned21

pon22

uto23

sri24

čet25

pet26

sub27

ned28

pon29

uto30

Nema događanja

Poslijedoktorand na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Diplomirao je smjer Informacijski sustavi na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Doktorat na studiju Društvo znanja i prijenos informacija u Zadru. Tijekom pet godina stekao je značajno iskustvo u renomiranoj tvrtki TIS-ORKA. Zaposlen je kao asistent na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku. Sudjeluje u izvođenju nastave na kolegijima Oblikovanje mrežnih stranica, Baze podataka II, Implementacije programskih rješenja za oblikovanje sadržaja i Elektroničko nakladništvo i knjižarstvo. Dugogodišnji je predavač na smjerovima Web programer, Java programer i Programer mobilnih aplikacija. Lider pobjedničkih timova na natjecanjima Hackaton 2013. i Hackaton 2014. godine te autor popularne Android kuharice.

Proširite mogućnosti svoje Web stranice!

GOSTUJ NA PREDAVANJU  |  Pogledaj raspored predavanja za smjer koji te zanima.

Nastava se odvija online u virtualnim učionicama!

JavaScript je jednostavan programski jezik koji integriramo u HTML dokument da bi uz pomoć njega mogli pristupiti elementima Web stranice proširujući tako njene mogućnosti. Uz pomoć JavaScripta vaše će stranice postati interaktivne i dinamične.

STRUKTURA NASTAVE

Polaznici će se na ovom treningu upoznati s osnovnim pojmovima, metodama i postupcima pri programiranju u skriptnom jeziku JavaScript. Na treningu će se polaznici osposobiti da samostalno pišu jednostavne programe s posebnim naglaskom na komunikaciji klijent – server. Trening je namijenjen autorima HTML-dokumenata koji žele olakšati uporabu HTML-stranica dodavanjem dinamički izmjenjivog sadržaja. Server strana će biti pripremljena i neće biti dio edukacije.

SADRŽAJ NASTAVE

Postavljanje radne okoline i kreiranje HelloWorld aplikacije
Varijable i tipovi podataka
Svojstva i metode
Operatori
Uvjetna grananja
Nizovi
Petlje
Objekti (JSON)
Funkcije
Upravljanje s HTML i CSS
AJAX
jQuery
Izrada aplikacije

REZULTATI

Nakon treninga steći ćete osnovna znanja o programiranju koja će Vam pomoći pri učenju ostalih programskih jezika (PHP, Java), naučiti upravljati elementima HTML stranice, naučiti kako na HTML stranici JavaScriptom reagirati na neki događaj (npr. klik miša), naučiti osnove dinamičkog HTML-a, znati kako funkcionira objektni model Vaše stranice, kako koristiti JavaScript da biste “oživjeli svoju stranicu”, znati provjeriti podatke koje je korisnik unio u Vaš obrazac prije nego budu proslijeđeni na server.

SAVJETI PRIJE UPISA

Od polaznika se očekuje poznavanje i snalaženje u Windows okruženju i poznavanje osnova programiranja te osnove HTML-a i CSS-a.

X