seminar wordpress | Edunova

wordpress za pocetnike osijek
Objavljeno: 10. listopada, 2014.

U petak 17. listopada 2014. godine s početkom u 18 sati u Edunovi, Lorenza  Jagera 5, održat će se besplatna radionica/seminar “WordPress za  početnike”. Wordpress je vrhunska platforma za izradu web stranica, s naglaskom na estetiku, web standarde, i lakoću uporabe. Uz WordPress stručnjaka Darka Raguža upoznajte osnovne mogućnosti izrade Web stranica putem WordPressa.

Za seminar nije potrebno imati predznanje. Prijave možete poslati na seminar@edunova.hr

Vidimo se na seminaru!

KAKO JE NASTAO WORDPRESS? 
WordPress je u početku zamišljen kao gotovo rješenje za Blog ali se zbog broja korisnika i svojih mogućnosti razvio u efikasan CMS sustav odnosno Sustav upravljanja sadržajem. WordPress je rođen iz želje za elegantnim, dobro arhitekturiranim osobnim izdavačkim sistemom izgrađenim na PHP-u i MySQL-u i licenciranim pod GPL-om.  WordPress je novi softver, ali njegovi korijeni i razvoj sežu još iz 2001. On je zreo i stabilan proizvod. WordPressa je alat koji fokusiranjem na korisnička iskustva i Web standarde prednjači po broju korisnika.
PRAKTIČNA PRIMJENA WORDPRESA
WordPress se može primjenjivati  u različitim situacijama u Web okruženju za izradu Web stranica. Korisnici imaju mogućnost preuzeti trenutnu inačicu WordPress-a iz WordPress.org. WordPress može se instalirati putem ready-to-use "ključ u ruke" WordPress instalacije koja ne zahtijeva bilo koji priručnik ili postavljanje konfiguracije. Besplatna hosting usluga kao što je WordPress.com nudi korisnicima jednostavan način za implementaciju WordPress bloga ili Web stanice bez potrebe instaliranja WordPress-a na svoj server. Mnoge Web hosting provajderi također nude automatiziranu WordPress instalaciju putem njihove nadzorne ploče odnosno Cpanela.

Izvor: http://hr.wikipedia.org/wiki/WordPress